Algemene voorwaarden  
 
 

TH van Hoorickx & Zn v.o.f.

Zuiderbruggeweg 14
4524 KJ sluis

Tel. 0117 - 491483
Fax: 0117 - 491914
GSM: 06 - 30777544

E-mail: info@hoorickx.nl

 
 

Historie bouwbedrijf van Hoorickx & zn.

geschiedenisIn het jaar 1875 is het bedrijf opgericht door Aloysuis Gustaaf Du puy. Er is toen een woning gebouwd en een werkplaats in hout.
Het was toen hoofdzakelijk een wagenmakerbedrijf en een deel in/exterieur timmerwerk en het vervaardigen van doodskisten.
In die zelfde tijd is er ook een smederij ontstaan op het terein door een neef van A. Depuy.
Theofhiele van Hoorickx was in dienst bij A. depuy van het jaar 1895 als timmerman wagenmaker.
In het jaar 1916 heeft hij het bedrijf overgenomen van A Depuy

Het jaar 1919 is het bedrijf gemechaniseerd door aanschaf van een lintzaagmachine, draaibank, vlakbank en een aandrijfmotor wat toentertijd een behoorlijke investering was. Er waren toen twee werknemers in dienst.
Het bedrijf had een goede naam voor maken van houten wagen wielen.

In de jaren 1938 is zoon Albert van Hoorickx in dienst bij zijn vader gekomen.
Na de Oorlog in 1944 heeft Albert in samenwerkingsverband met Gustaf Dierick die metselaar was het bedrijf uitgebreid. In die tijd was er veel nieuwbouw en reparatiewerk in verband met de wederopbouw door de oorlogsschade.

 

In 1946 waren er mensen in dienst uit Amsterdam en de Zaanstreek om de werken te kunnen voltooien. Er waren toentertijd 10 mensen in dienst.
In 1948 werd de houten werkplaats te klein en is er een stenen gebouw overheen gebouwd.

In 1952 is A. v. Hoorickx als aannemers bedrijf ontstaan in die tijd werkten er wel 15 man. Toen is een gedeelte van de Meester Riseuwstraat gebouwd en verschillende bouwprojecten van woningen en schuren en altijd onderhoudswerkzaamheden. Verder de scholen Opdreef, RK kleuterschool Aardenburg en het gymlokaal. De bibliotheek en fabrieks-, en bankgebouwen verder Utiliteit werken.
Ook op gebied van restauratieweren waaronder het opvangen van RK kerk toren in Aardenburg, De Kaaipoort Aardenburg, enz.

In het 1967 is Theo van Hoorickx in diens gekomen bij zijn vader Albert.

In het jaar 1968 is er een volledige nieuwe machinale werkplaatsgebouw met magazijn en kantine
en in 1970 is hij als mede firmant in het bedrijf gekomen.

In 1980 heeft Theo het bedrijf overgenomen. En in het jaar 1990 is zijn zoon Tommy van Hoorickx als leerling aan zijn stage begonnen.

In 1991 zijn wij dealer geworden van Livinstone prefabbouw.

In 2007 is zoon Tommy als mede firmant in dienst gekomen.

De machinale werkplaats is in het jaar 2009 volledig aangepast aan de nieuwste eisen voor kozijnen, ramen, deuren en trappen ook is alles verder uitgebreid voor het speciale en exclusieve maatwerk voor binnen en buiten.


 
 
MJ-Webdesign / startpagina-zeeland